ÇEREZ POLİTİKASI

”TOMOLOGO” tarafından veri sorumlusu sıfatıyla işletilen www.tomologo-official.com adresindeki web sayfasının (“İnternet Sitesi”) sorunsuz bir şekilde çalışması ve işletilmesi için çeşitli çerezler kullanılmaktadır. Kişisel verileriniz; Avrupa Konseyinin 28 Ocak 1981 tarihinde Strazburg’da imzaya açılan “Kişisel Verilerin Otomatik İşleme Tabi Tutulması Karşısında Bireylerin Korunmasına dair 108 nolu Sözleşmesi” ile 6698 sayılı KVK Kanununa ve ilgili mevzuatında belirtilen ilkelere göre işlenmektedir. İnternet sayfamızı kullanırken, üçüncü taraf internet sayfalarına yönlendirildiğinizde, söz konusu üçüncü taraf sitelerinin çerezleri ile karşılaşmanız mümkündür. Bu çerezlerin kullanılması ile ilgili olarak işletmemizin herhangi bir kontrolü bulunmamaktadır. 

İşlenen Kişisel Verileriniz: 

Bu politika ile ayrıntıları aşağıda açıklandığı üzere kullanıcıların, “TOMOLOGO” tarafından işletilen internet web sayfasına erişimi ve internet web sitesinde çevrimiçi yaptığı işlemlere bağlı olarak, otomatik olarak işlenen kişisel veriler aşağıda yazılı olduğu şekilde belirtilmiştir: 

  • İnternet Protokol Adresi (IP Numarası) 
  • İnternet Sitesi çevrimiçi Gezinti/İşlem Bilgisi v.b.
  • Tarayıcı türünüz ve dil ayarlarınız, 
  • İşletim sisteminiz (Windows 7, 10, XP… Android, iOS, MacOS gibi)
  • İnternet servis sağlayıcınız (ISP Internet Service Provider)
  • İnternet sitesi tarih/saat damgası v.b. bilgiler 
  • Başvuru internet sitesinin URL adresi,
  • İnternete erişim sağlayıcınızın alan adı.
  • Bilgisayar MAC adresi (Media Access Control Address / Medya Erişim Kontrol Adresi)

İnternet Sitesinde bulunan iletişim ve diğer formların doldurulması halinde; Aydınlatma metninde detaylı olarak yazılı bulunan:

  • Kimlik Bilgileri,
  • İletişim, 
  • Adres, Konum Bilgileri, 
  • Talep/Şikayet Yönetimi Bilgileri,
  • İşlem Güvenliği Bilgisi, 
  • Görsel Kayıtlar,
  • Müşteri İşlem Bilgisi,
  • Meslek bilgisi
  • Pazarlama ve tanıtım Bilgisi.

Kişisel Verileri İşleme Amaçları:

Bu politikanın amacı, “TOMOLOGO” tarafından işletilmekte olan yukarıda yazılı “internet sitesinin” ilgili kullanıcılar, ziyaretçiler (“İlgili Kişi”) tarafından çerezlerin kullanımı, elektronik ortamdaki formların doldurulması ile elde edilen kişisel verilerin işlenmesine yönelik kişisel verileri işlenen kişilere bilgi vermek ve ilgili kişileri aydınlatmaktır. 

Buna göre; internet sitesinin çalışması için gerekli temel fonksiyonları gerçekleştirmek, siteyi analiz etmek, sitenin performansını arttırmak, siteyi ziyaret edenlerin sayısının tespit edilmesi, kullanım kolaylığı sağlamak, site üzerinden üçüncü taraf sosyal medya sayfalarına paylaşımda bulunmak, bu metinde web sitesinde hangi amaçlarla hangi çerezleri kullandığımızı ve bu çerezleri nasıl kontrol edebileceğinize ilişkin gerekli bilgiler aşağıda açıklanmıştır. Kullandığımız çerezleri kullanmaktan vazgeçebilir, türlerini, fonksiyonlarını değiştirebilir veya web sayfasına yeni çerezler ekleyebiliriz. İşbu politika hükümlerini dilediğimiz zaman değiştirme hakkını saklı tutuyoruz. Yapılacak güncellemeler site üzerinden veya Kurum’un belirlediği yöntemlerle ilan edilecektir. 

Kişisel Veri Toplamanın Yöntemi ve Hukuki Sebebi:

İnternet sitesi kullanıcılarının web sayfasını ziyaret etmesi sırasında kişisel verileriniz,  ziyaretiniz amaç ve kapsamında, sitemizi kullanmanız dolayısıyla elektronik ortamdaki çerezler yoluyla veri sorumlusu olan işletmemizin meşru menfaatlerine yönelik hukuki sebebe, ilgili kişilerle yapılan veya yapılacak sözleşmelerin kurulması ve ifası, hukuki yükümlülüklerin yerine getirilmesi hukuki sebeplerine dayalı olarak 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Yasasının 5. ve 6. maddelerine, Aydınlatma Yükümlülüğünün Yerine Getirilmesinde Uyulacak Usul ve Esaslar Hakkında Tebliğin 5/1-h. maddesine uygun olarak belirtilen amaçlarla sınırlı olarak, tamamen veya kısmen otomatik yollarla işlenmekte, toplanmakta ve aktarılmaktadır.

Kişisel Verilerin Kimlere ve Hangi Amaçla Aktarılabileceği:

Bu metin kapsamında kişisel verilerinizi yukarıda belirtilen amaçların gerçekleştirilebilmesi ile sınırlı olmak üzere ve mevzuata uygun şekilde, ilgili ortaklık birimleri, ortaklarımız, temsilcilerimiz, iş ortaklarımız, danışmanlarımız, bilgi işlem destek hizmeti sağlayan web tasarım, yazılım, donanım firmaları, tedarikçilerimiz, yetkili kamu kurum ve kuruluşları, özel hukuk tüzel kişileri ile paylaşabiliriz. Kişisel verilerinizi tarafınıza bilgi vermeksizin veya gerekli olduğu hallerde açık rızanızı almaksızın üçüncü kişilere ticari amaçla aktarmayacağımızı taahhüt ediyoruz. 

Kişisel Veri Sahibi Olarak Haklarınız:

6698 sayılı Kanunun “ilgili kişinin haklarını düzenleyen” 11 inci maddesi kapsamındaki taleplerinizi, Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğe göre, internet sitesinde yayınlanan politikaları da inceleyerek, başvuru formunu doldurmak suretiyle veri sorumlusu olan işletmemize iletebilirsiniz.  

Çerez Nedir?

Çerezler, bir internet sitesi tarafından cihazınızda oluşturulan ve isim-değer formatında veri barındıran, hatırlanmamızı sağlayan cookies (kurabiye) olarak bilinen, çerez ya da kurabiye olarak adlandırılan text dosyaları olan küçük metin dosyalarıdır. Çerezler, ziyaret ettiğiniz internet sitesinin, cihazınızda bilgi saklamasını ve bu bilgileri sonraki ziyaretleriniz sırasında kullanmasını mümkün kılmaktadır. Bir internet sitesi tarafından oluşturulan çerezler siteye erişim için kullandığınız internet tarayıcısı tarafından saklanmaktadır. Bu çerezlerin içerdiği bilgilere; sadece çerezi oluşturan alan adı altında sunulan internet siteleri tarafından ve aynı tarayıcıyı kullandığınız takdirde uzaktan erişim mümkündür. Çerezler, günümüzde, internet teknolojilerinin önemli bir parçası haline gelmiştir ve temel işlevleri çevrimiçi ziyaretçinin tercihlerinin hatırlanması ve cihazın tanınması olup, neredeyse tüm internet sitelerinde çerez kullanımı söz konusudur.

Çerezlerin Kullanım Amaçları:

İnternet sitesinin düzgün bir şekilde çalışması için gerekli temel fonksiyonları gerçekleştirmek. Oturum açan ziyaretçilerin, farklı sayfaları ziyareti sırasında yeniden şifre, bilgi girmelerine gerek kalmaması. İş süreçlerini yürütmek için gerekli formların gerekli şekilde doldurulmasının sağlanması. İnternet sayfasının analiz edilmesi, performansını arttırmak. (Örneğin, internet sitesinin üzerinde çalıştığı farklı sunucuların entegrasyonunun sağlanması, sitemizi ziyaret eden kullanıcıların sayısına ilişkin istatistiksel verilerin tespit edilmesi), siteyi kullanan ziyaretçinin daha sonraki çevrimiçi bağlantısında kullanıcı adı bilgisinin ya da arama sorgularının hatırlanması, meşru menfaatinin sağlanması, buna göre performans ayarlarının yapılması, ziyaretçilerin internet sitesinde çevrimiçi kullanımının, işlevselliğinin kolaylaştırılması. Ortaklığımıza ait veya üçüncü taraf sosyal medya araçlarına bağlanmayı sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. 

Çerezleri Kim, Nasıl Gönderir?

Çerezler, internet ortamında gezintiniz sırasında, cihazınızda bulunan Google, Chrome, Safari, Opera, Mozilla Firefox, İnternet Explorer gibi tarayıcılar ile internet sunucuları arasında kurulan iletişim vasıtasıyla gönderilmektedir. Çerezler ile ilgili detaylı bilgilere ulaşmak için www.allaboutcookies.org veya www.aboutcookies.org adreslerini ziyaret edebilirsiniz.

Kullanılması Zorunlu Olan Çerezler:

Bu çerezler, internet sitesinin düzgün bir şekilde çalışabilmesi, sitenin özelliklerinden ve sunulan hizmetlerden yararlanabilmeniz için kullanımı mecburi olan çerezlerdir. Bu çerezler vasıtasıyla kişisel veriler işlenmemektedir. Tarayıcı kapatıldıktan sonra kişisel bilgiler silinir. Oturum açıldığında devreye giren kimlik doğrulama çerezleri, bir sayfadan diğer sayfaya geçtiğinizde çevrimiçi erişiminizin devamlılığını sağlar.

Performans Çerezleri:

Bu çerezler, internet sitesinin performansını ölçmek ve iyileştirmek için ziyaretleri ve trafik kaynaklarını tespit etmemize olanak sağlar. İnternet sitesi içerisinde yer alan sayfaların ziyaretçi sayılarına ulaşmamıza ve ziyaretçilerimizin internet sitesi içerisinde hangi sayfalarda zaman geçirdiklerini görmemize yardımcı olurlar. İlgili çerezlerin topladığı tüm bilgiler, birlikte değerlendirildiğinden kişisel bilgiler içermez, anonimdir. Bu çerezler vasıtasıyla internet sitesinin daha verimli kullanılması sağlanmaya çalışılmaktadır.

İşlevsellik Çerezleri:

Bu çerezler, ziyaretçilerimizin internet sitesinin üzerinde dil veya bölge seçiminin hatırlanması gibi gelişmiş işlevsellik ve kişiselleştirme imkanlarını sağlamak amacıyla kullanılmaktadır. İlgili çerezlerin kullanımına izin vermemeniz halinde, internet sitemiz nezdindeki kişiselleştirilmiş ayarlarınızın kaydedilmesi mümkün olmayacaktır. 

Pazarlama/ Hedefleme Çerezleri:

Bu çerezler, internet sitesini ve üçüncü taraflara ait alan adlarını ziyaretiniz sırasında oluşturulan birincil ve üçüncü taraf çerezlerdir. Bu çerezler oluşturuldukları alan adlarındaki tıklama ve ziyaret geçmişinizin takibini ve farklı alan adları arasında bu kayıtların eşlenmesini mümkün kılmaktadır. Bu tür çerezler kullanıcıların tanınması, profillenmesi, reklam ve pazarlama faaliyetlerinin hedeflenmesi ve içeriğin özelleştirilmesi amacı ile kullanılmaktadır. 

Oturum Çerezleri: Bu çerezlerin temel fonksiyonu internet sitesinin düzgün bir şekilde çalışmasını sağlamaktır. Geçici çerezler olup, tarayıcıyı kapattıktan sonra cihazınızdan silinirler. 

Kalıcı Çerezler: Tarayıcınızı kapattıktan sonra da kullanıcı tarafından silininceye ya da süresi doluncaya kadar cihazınızda kalmaya devam eden çerezlerdir.

Birinci Taraf Çerezler: Ziyaret edilen internet sitesi işleteni tarafından cihazınıza yerleştirilen çerezlerdir. 

Üçüncü Taraf Çerezler: Ziyaret edilen internet sitesi işleteni dışındaki kişiler tarafından cihazınıza yerleştirilen ve kontrol edilen çerezlerdir.

Çerezlerin Kullanımı Nasıl Kontrol Edilebilir?

İnternet tarayıcınızın türüne göre, aşağıda yazılı olduğu şekilde, çerezlere izin verme veya çerezleri reddetme hakkınızı kullanmanız mümkündür. 

Google Chrome: Browser’ınızın “adres bölümünde” yer alan, “kilit işareti” veya “i” harfini tıklayarak, “Cookie” sekmesinden çerezlere izin verebilir veya çerezleri engelleyebilirsiniz. 

İnternet Explorer: Browser’ınızın sağ üst köşesinde yer alan “Tool” veya “Araçlar” Bölümünden “Güvenlik” sekmesini tıklayın ve “izin ver” veya “izin verme” şeklinde çerez kullanımını kontrol edebilirsiniz. 

Mozilla Firefox: Browser’ınızın sağ üst köşesinde yer alan “menüyü aç” sekmesini tıklayınız. “Seçenekler” kısmından “Gizlilik ve Güvenlik” butonunu kullanarak çerezleri kontrol edebilirsiniz. 

Opera, Microsoft Edge gibi diğer browserlar için ise, ilgili browserın yardım veya destek sayfalarını inceleyerek çerez kullanımını kontrol edebilirsiniz. .

Safari: Mobil telefonunuzun “Ayarlar” bölümünden “safari” sekmesini seçip, “Gizlilik ve Güvenlik” bölümünden tüm çerez yönetiminizi kontrol edebilirsiniz. 

Ayrıca, Aşağıdaki linkleri kullanarak, tarayıcınızın ayarlarını değiştirerek çerezlere ilişkin tercihlerinizi kişiselleştirme ve değiştirmeniz mümkündür.  

Adobe Analytics http://www.adobe.com/uk/privacy/opt-out.html  
Google Adwords https://support.google.com/ads/answer/2662922?hl=en   
Google Analytics https://tools.google.com/dlpage/gaoptout  
Google Chrome http://www.google.com/support/chrome/bin/answer.py?hl=en&answer=95647 
Internet Explorer https://support.microsoft.com/en-us/help/17442/windows-internet-explorerdelete-manage-cookies  
Mozilla Firefox http://support.mozilla.com/en-US/kb/Cookies  
Opera http://www.opera.com/browser/tutorials/security/privacy/  
Safari https://support.apple.com/kb/ph19214?locale=tr_TR  

Çerezleri silmeyi tercih etmeniz halinde, web sitesindeki tercihleriniz silinecek, ayrıca çerezleri tamamen engellemeyi tercih etmeniz halinde işletmemize ait web sitesi dahil olmak üzere, yönlendirilebileceğiniz birçok web sitesi düzgün bir şekilde çalışmayabilir. 

Web İşaretçileri ve Pikseller:

İşletmemiz internet sitesinde, piksel etiketleri olarak da bilinen web işaretçileri kullanılmaktadır.  Web işaretçisi genellikle 1 piksele 1 piksel boyutundan daha büyük olmayan, bir internet sitesine ya da elektronik postaya eklenmiş, internet sitesinde çevrimiçi gezen ya da e-postayı gönderen kişilerin kullanım alışkanlıklarına dair bilgi toplayan çoğu zaman şeffaf bir grafik görsel şeklindedir. Web işaretçileri üçüncü şahıs teknolojiler tarafından, kullanıcıların aktifliğini izlemek için kullanılmaktadır. Kullanıcıların bir internet sitesine ne zaman ve hangi ülke/şehirden bağlandığı bilgisini takip etme imkanı sağlamaktadır. 

Takip ve Analiz:

İlgili kullanıcıların internet sitesinde geçirdiği süre, coğrafi konumu ve kullanımlarına dair bilgi toplama imkanını vermektedir. Bu bilgiler, piksel etiketleri veya kullanılan çerezler vasıtasıyla toplanmaktadır. Bu bilgiler anonimdir ve toplanan kişisel veri ile bağlantılı değildirler. İşletmemiz bu kullanımlar ile ilgili kişisel verileri üçüncü kişilerle paylaşmamaktadır.

Sosyal Medya Bağlantıları:

“TOMOLOGO” ile ilgili haberler, ticari faaliyetler ve etkinliklere ulaşmayı sağlamak amacıyla, İnternet Web sayfamız sosyal ağlara bağlantılar içermektedir. İlgili sosyal medya sembolü olan düğmelerden birine tıklandığında, bir tarayıcı penceresi açılır ve kullanıcıyı ilgili servis sağlayıcı web sitesine yönlendirir. Veri işlemenin amacı, kapsamı ve kişisel verilerinizin sağlayıcı web siteleri tarafından kullanılması ve kişisel verilerinizi korumak için haklarınız ve gerekli ayarlarınız hakkında daha fazla bilgi için, ilgili bazı sosyal medya servis sağlayıcının veri koruma bilgilerine aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz. 

Facebook:

http://www.facebook.com/policy.php 

Twitter:

https://twitter.com/privacy 

Instagram:

https://help.instagram.com/155833707900388 

You Tube:

https://www.google.de/intl/de/policies/privacy/ 

Kişisel Veri Sahibinin Hakları (Başvuru Hakkı):

6698 Sayılı Kişisel Verileri Koruma Kanununun “ilgili kişinin haklarını düzenleyen” 11 inci maddesi kapsamındaki taleplerinizi;  Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğ hükümlerine göre, veri sorumlusu olarakTOMOLOGO” (“Hilal ADALI”), Çamlıca Mh. Eğitimciler Cad. no83 İç Kapı No 1 Nilüfer / Bursa Türkiye adresine bizzat başvurarak, internet sitemizde bulunan BAŞVURU FORMU’NU doldurarak yazılı olarak veya contact@tomologo-official.com adresine e-posta göndererek veya noter vasıtasıyla iletebilirsiniz.